Logo da.boatexistence.com

Taler Mauretanien fransk?

Indholdsfortegnelse:

Taler Mauretanien fransk?
Taler Mauretanien fransk?

Video: Taler Mauretanien fransk?

Video: Taler Mauretanien fransk?
Video: Crossing into MAURITANIA |S7 - E16| 2024, Kan
Anonim

fransk. Ifølge Ethnologue er der 705.500 fransktalende i Mauretanien. Det fungerer som et de facto nation alt arbejdssprog. Mauretanien er også medlem af Den Internationale Organisation for La Francophonie (La Francophonie).

Hvilket sprog taler Mauretanien?

arabisk er det officielle sprog i Mauretanien; Fula, Soninke og Wolof er anerkendt som nationale sprog. Maurerne taler Ḥassāniyyah-arabisk, en dialekt, der henter det meste af sin grammatik fra arabisk og bruger et ordforråd af både arabiske og arabiserede amazigh-ord.

Taler Mauretanien engelsk?

Sprog i Mauretanien

Det officielle sprog er arabisk, men fransk er udbredt. Maurerne af arabisk/berbersk stamme, der taler Hassaniya-dialekter af arabisk, udgør størstedelen af befolkningen. Andre dialekter omfatter Soninke, Poular og Wolof. Engelsk tales i stigende grad

Koloniserede Frankrig Mauretanien?

I 1904 etablerede Frankrig Mauretanien som et koloni alt territorium. Mauretanien opnåede uafhængighed i 1960 med Nouakchott som hovedstad.

Hvilken race er mauritanere?

Mauretaniens befolkning består af omkring 70 % maurere – folk af amazigh (berber) og arabisk afstamning, og 30 % ikke-arabisktalende afrikanere: Wolof, Bambara og Fulas. De t alte sprog er arabisk (officielt), wolof (officielt) og fransk. Mauretanien er et islamisk land; flertallet er sunnimuslimer.

Anbefalede: