Logo da.boatexistence.com

Er blæksprutter flertal af blæksprutte?

Indholdsfortegnelse:

Er blæksprutter flertal af blæksprutte?
Er blæksprutter flertal af blæksprutte?

Video: Er blæksprutter flertal af blæksprutte?

Video: Er blæksprutter flertal af blæksprutte?
Video: do you know all three plurals of octopus ? 2024, Kan
Anonim

Otte tentakler, tre flertalsformer og kun én rigtig måde at sige det på. … Grammatisk set er flertal for octopus octopuses Som Merriam-Webster-ordbogen påpeger, bruger folk imidlertid tre forskellige udtryk: blæksprutter, blæksprutter og blæksprutter. Selvom "blæksprutte" er blevet populært i moderne brug, er det forkert.

Er blæksprutter korrekte?

Blæksprutte er ikke et simpelt latinsk ord i den anden deklination, men en latiniseret form af det græske ord oktopøs, og dets 'korrekte' flertal ville logisk set være blæksprutter … Ligesom blæksprutte, flertallet flodheste er nu generelt taget for at være enten sjovt eller absurd pedantisk, og det sædvanlige flertal er flodheste.

Hvad er blæksprutte flertal?

Octopi er det ældste flertal af blæksprutte, der kommer fra troen på, at latinske oprindelser skal have latinske endelser. Octopuses er næste flertal, som giver ordet en engelsk slutning, der matcher dets adoption som et engelsk ord.

Hvad hedder en gruppe blæksprutter?

Men der er ingen teknisk korrekt betegnelse for en gruppe blæksprutter. Det er fordi alle disse dyr hænger ud i grupper, hvorimod blæksprutten er et ensomt dyr. … En shoal er nogle gange foreslået, fordi det er betegnelsen for en gruppe blæksprutter (blæksprutter og nære slægtninge til blæksprutten).

Hvad er flertal af octopus Oxford?

[countable, uncountable] (plural octopuses)

Anbefalede: