Logo da.boatexistence.com

Hvem bærer en shtreimel?

Indholdsfortegnelse:

Hvem bærer en shtreimel?
Hvem bærer en shtreimel?

Video: Hvem bærer en shtreimel?

Video: Hvem bærer en shtreimel?
Video: Hvem er rettferdig 2024, Juli
Anonim

A shtreimel (jiddisch: שטריימל‎ shtrayml, flertal: סטרײַמלעך shtraymlekh eller שטריימלען shtraymlen) er en pelshat båret af nogle askenasiske jødiske mænd , hovedsageligt medlemmer af den hasidisk jødedom Hasidisk jødedom Hasidisme, nogle gange stavet chassidisme, og også kendt som hasidisk jødedom (hebraisk: חסידות‎, romaniseret: Ḥăsīdut, [χasiˈdut]; oprindeligt "fromhed"), er en undergruppe af den harediske jødedom, der opstod som en åndelig vækkelse bevægelse i det moderne Vestukraines territorium i det 18. århundrede, og spredte sig hurtigt … https://en.wikipedia.org › wiki › Hasidic_Judaism

Hasidisk jødedom - Wikipedia

på sabbat og jødiske helligdage og andre festlige lejligheder.

Hvorfor klæder de hasidisk sig, som de gør?

Mens hasidiske mænd ikke føler beskedenhedspligten i samme grad, mener de, at det er et tegn på ydmyghed og respekt for andre at klæde sig formelt, når de møder verden.

Hvorfor bærer ortodokse sorte hatte?

"En sort hat er en smuk ting. Det er et tegn på respekt, når du står og beder foran [Gud], et symbol på at gå op ad den åndelige stige," siger 10. klasse på Hebrew Academy of Washington.

Hvorfor bærer jøder sorte fedoraer?

Mens traditionen med jøder, der bærer sort hovedbeklædning , går mange år tilbage (det var et tegn på sorg over tabet af Jerusalem), var det først i 1960'erne, at ultra- Ortodokse yeshiva-elever såvel som Chabad-Lubavitch-jøder begyndte at bære den sorte fedora for at udmærke sig.

Hvorfor bærer ortodokse jøder parykker?

Ortodokse kvinder viser ikke deres hår offentligt efter deres bryllup. Med et tørklæde eller en paryk – omtales på jiddisch som en sheitel – signalerer de til deres omgivelser, at de er gift, og at de overholder traditionelle forestillinger om ordentlighed.

Anbefalede: