Logo da.boatexistence.com

Hvem sagde, at Indien er en næsten føderal stat, forklare?

Indholdsfortegnelse:

Hvem sagde, at Indien er en næsten føderal stat, forklare?
Hvem sagde, at Indien er en næsten føderal stat, forklare?

Video: Hvem sagde, at Indien er en næsten føderal stat, forklare?

Video: Hvem sagde, at Indien er en næsten føderal stat, forklare?
Video: Hvordan reagerer børn, når man fortæller, at der ikke er råd til at holde jul? 2024, Kan
Anonim

Indien betragtes som en semi-føderal stat eller en kvasi-føderal stat som beskrevet af Prof. K. C. Wheare. Indiens højesteret beskriver det også som en føderal struktur med en stærk bias over for centrum.

Hvorfor siges Indien at være næsten føder alt?

Indiens kontrollør og generalrevisor reviderer ikke kun centralregeringens, men også staternes regnskaber. Vi ser, at den indiske forfatning viser både føderale og enhedsmæssige forfatningskarakteristika Dette er ofte begrundelsen for, at den omtales som en kvasi-føderal forfatning.

Hvorfor kaldes Indien en quasi føderal regeringsklasse 10?

Selv om staterne er suveræne inden for deres foreskrevne lovgivningsområde, og deres udøvende magt er udstrakt med deres lovgivende beføjelser, er det klart, at “staternes beføjelser ikke er koordineret med Union Dette er grunden til, at forfatningen ofte beskrives som 'kvasi-føderal'.

Hvad er næsten føderal forfatning?

Indisk forfatning etablerer et næsten føder alt system. Det betyder det ydre . regeringens struktur er føderal, men ånden er ensartet. I tilfælde af national eller. økonomisk krise, den er omdannet til et enhedssystem.

Forklar hvorfor Indien kaldes en føderal stat?

Indien kaldes et føder alt land fordi alle stater og lande har frihed til at træffe deres egne beslutninger, uanset de centrale indtægtspolitikker. Dens egen vilje til at acceptere en politik eller ej. De kan lave deres egne love.

Anbefalede: