Logo da.boatexistence.com

Hvorfor blev et pariserhjul lavet?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor blev et pariserhjul lavet?
Hvorfor blev et pariserhjul lavet?

Video: Hvorfor blev et pariserhjul lavet?

Video: Hvorfor blev et pariserhjul lavet?
Video: The incredible story of the first Ferris wheel's life at two World's Fairs 2024, Kan
Anonim

Pariserhjulet blev opfundet af George W. G. Ferris Jr. Han byggede det første til verdensudstillingen i 1893 i Chicago, Illinois. … Arrangørerne af verdensudstillingen i 1893 ønskede en attraktion, der kunne konkurrere med det, der blev afsløret på verdensudstillingen i 1889 i Paris - Eiffeltårnet.

Hvornår blev pariserhjulet udviklet?

Manden, der opfandt pariserhjulet til Chicago World Columbian Exposition i 1893, voksede op i Carson City. Ferris ankom til Nevada i 1864 i en alder af fem år.

Hvilken messe var det første pariserhjul?

Det "officielle" første pariserhjul blev skabt af George Washington Gale Ferris Jr. som en skelsættende tur til verdensmessen i Chicago i 1893.

Hvilke problemer løste pariserhjulet?

Udtænkt til underholdning, Ferris løste et dybere problem fra tiden: hvordan man bygger lettere brospænd Ferris var uddannet fra New Yorks Rensselaer Polytechnic Institute og arbejdede som en bro- bygherre i Pittsburgh. Han forudså det voksende behov for konstruktionsstål. Pariserhjulet leveret i enhver henseende.

Hvad skete der med det originale pariserhjul?

På trods af attraktionens popularitet mødte pariserhjulet en række økonomiske problemer efter messen Det blev adskilt og flyttet til North Clark Street, hvor det fungerede fra 1895 til 1903. Hjulet blev derefter solgt og genopbygget i St. Louis, Missouri, til verdensudstillingen i 1904.

Anbefalede: