Logo da.boatexistence.com

Hvorfor opløses jod let i tetrachlormethan?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor opløses jod let i tetrachlormethan?
Hvorfor opløses jod let i tetrachlormethan?

Video: Hvorfor opløses jod let i tetrachlormethan?

Video: Hvorfor opløses jod let i tetrachlormethan?
Video: Простой и доступный способ защиты картофеля от болезней и полезная подкормка - все в одной банке 2024, Kan
Anonim

Svar: I2-molekylerne i jod og CCl4-molekylerne i carbontetrachlorid holdes begge sammen af svage intermolekylære bindinger Lignende intermolekylære bindinger kan dannes mellem I2- og CCl4-molekyler i en opløsning af I2 i CCL4. I2 opløses derfor let i CCl4.

Hvorfor er jod mere opløseligt i CCl4?

Jod er mere opløseligt i CCl4, men mindre i H2O, fordi jod er nonpolær og CCl4 er også ikke-polært, så ligesom opløses i lignende, mens vand er polært, så jod er mindre opløseligt i H2O.

Opløses jod i carbontetrachlorid?

Jod opløses også i carbondisulfid, carbontetrachlorid og chloroform, hvilket giver en dyb violet opløsning.

Hvorfor opløses jod i vand?

Jod opløses ikke i vand, fordi vand er et ekstremt polært molekyle, mens jod findes i diatomisk form af I2, og derfor er upolært, og vil ikke opløses i vand. … Det er et ikke-polært molekyle, fordi carbon-hydrogen-bindingen har en lille elektronegativitetsforskel på omkring 0,4.

Hvorfor opløses jod i benzen?

Jod giver en rød opløsning i benzen, som anses for at være resultatet af en anden type ladningsoverførselskompleks. … Jod reagerer også med iodidioner, fordi sidstnævnte kan fungere som Lewis-baser, og derfor er opløseligheden af jod i vand stærkt forøget i tilstedeværelsen af et iodid.

Anbefalede: