Logo da.boatexistence.com

Hvorfor blev mausoleet ved halikarnassus bygget?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor blev mausoleet ved halikarnassus bygget?
Hvorfor blev mausoleet ved halikarnassus bygget?

Video: Hvorfor blev mausoleet ved halikarnassus bygget?

Video: Hvorfor blev mausoleet ved halikarnassus bygget?
Video: Discover Turkey's Top 15 Must-Visit Destinations: The Best Places to Visit in Turkey 2024, Kan
Anonim

Mausoleet ved Halicarnassus var et stort og udsmykket mausoleum bygget både for at ære og holde resterne af Mausolus Mausolus Mausolus (græsk: Μαύσωλος eller Μαύσσωλλολ), Carian: "meget velsignet") var en hersker over Caria (377-353 f. Kr.), nominelt satrap fra det akamenidiske rige. https://en.wikipedia.org › wiki › Mausolus

Mausolus - Wikipedia

af Caria. Da Mausolus døde i 353 fvt., beordrede hans kone Artemisia opførelsen af denne enorme struktur i deres hovedstad, Halikarnassus (nu kaldet Bodrum) i det moderne Tyrkiet.

Hvad skete der med det byggede mausoleum ved Halicarnassus?

Ruinerne af Mausoleet i Halicarnassus, Bodrum, Tyrkiet. … Mausoleet blev sandsynligvis ødelagt af et jordskælv mellem det 11. og det 15. århundrede e. Kr., og stenene blev genbrugt i lokale bygninger.

Eksisterer mausoleet ved Halicarnassus stadig?

Mausoleet Halikarnassus ligger i byen Bodrum, en by på Tyrkiets vestkyst. Ruinerne er stadig synlige i dag, de er præcis i byens centrum, lige nord for havnen, langs arterien, der skærer byen i to på langs.

Hvad er det eneste vidunder i den antikke verden, der stadig står?

Den store pyramide, den største af pyramiderne i Giza, er det eneste store vidunder, der stadig står. Det blev bygget for mere end 4.000 år siden.

Hvorfor er de 7 vidundere i den antikke verden vigtige?

De fantastiske kunstværker og arkitektur kendt som den antikke verdens syv vidundere tjener som et vidnesbyrd for den opfindsomhed, fantasi og rene hårde arbejde, som mennesker er i stand til. De er imidlertid også påmindelser om den menneskelige evne til uenighed, ødelæggelse og muligvis pynt.

Anbefalede: