Logo da.boatexistence.com

Hvem opfandt brudsikkert glas?

Indholdsfortegnelse:

Hvem opfandt brudsikkert glas?
Hvem opfandt brudsikkert glas?

Video: Hvem opfandt brudsikkert glas?

Video: Hvem opfandt brudsikkert glas?
Video: Курут-об.Таджикское блюдо. 2024, April
Anonim

2. Sprængsikkert glas blev opfundet ved et uheld. Den franske kemiker Edouard Benedictus opfandt utilsigtet brudsikkert glas, da han tabte en glaskolbe belagt med cellulosenitrat cellulosenitrat En filterbinding-analyse er en enkel måde at hurtigt studere mange prøver. Den måler affiniteter mellem to molekyler (ofte protein og DNA) ved hjælp af et filter. Filteret er konstrueret af nitrocellulosepapir, som er negativt ladet. https://en.wikipedia.org › wiki › Filter_binding_assay

Filterbindingsanalyse - Wikipedia

Hvornår blev brudsikkert glas opfundet?

The Accidental Discovery of Shatterproof Glass

Automobilsikkerhedsglas kan spore sin historie tilbage til 1903, hvor en fransk kemiker ved navn Edouard Benedictus arbejdede med glasflasker i hans laboratorium. Benedictus havde anbragt en gennemsigtig belægning i en af de kolber, som han brugte til sit eksperiment.

Hvordan blev brudsikkert glas opdaget?

Edouard Benedictus gjorde en tilfældig opdagelse i sit laboratorium. En dag, i 1903, tabte han et bægerglas og sendte kolben til gulvet Den knækkede - men dens stykker holdt sammen. Cellulosenitrat, en klar flydende plastik efterladt i bægerglasset, var tørret og forhindrede glasset i at gå i stykker.

Hvem opfandt beskyttelsesglas?

I 1909 blev det første vellykkede patent på sikkerhedsglas udtaget i Frankrig af en kunstner og kemiker, Édouard Bénédictus, som brugte en plade celluloid bundet mellem to stykker glas.

Hvem opdagede hærdet glas?

Francois Barthelemy Alfred Royer de la Bastie (1830–1901) fra Paris, Frankrig er krediteret for først at udvikle en metode til hærdning af glas ved at slukke næsten smeltet glas i et opvarmet bad af olie eller fedt i 1874, metoden patenteret i England den 12. august 1874, patentnummer 2783.

Anbefalede: