Logo da.boatexistence.com

Kan der tegnes en firkant, der ikke er et rektangel?

Indholdsfortegnelse:

Kan der tegnes en firkant, der ikke er et rektangel?
Kan der tegnes en firkant, der ikke er et rektangel?

Video: Kan der tegnes en firkant, der ikke er et rektangel?

Video: Kan der tegnes en firkant, der ikke er et rektangel?
Video: Eksempel på hvor hurtigt en retvinklet trekant kan laves og undersøges i geogebra 2024, Kan
Anonim

Definition: Et rektangel er en firkant med alle fire vinkler rette vinkler. … Altså er hvert kvadrat et rektangel, fordi det er en firkant med alle fire vinkler rette vinkler. Men ikke hvert rektangel er et kvadrat, for at være et kvadrat skal siderne have samme længde.

Kan et kvadrat være et rektangel ja eller nej?

Ja, en firkant er en særlig type rektangel , fordi den besidder alle et rektangels egenskaber. I lighed med et rektangel har en firkant: indvendige vinkler, der hver måler 90∘.

Hvad kaldes et ikke-firkantet rektangel?

Det hedder oblong. Følgende billede er fra wikipedia. Hvis man taler om én bestemt rektangulær, kan man bare kalde det en rektangulær. Dette indebærer norm alt, at du ikke mener en firkant, fordi du ikke kaldte den en firkant.

Hvordan beviser du, at det er en firkant?

Sådan beviser man, at en firkant er en firkant

  1. Hvis en firkant har fire kongruente sider og fire rette vinkler, så er det et kvadrat (omvendt af kvadratets definition).
  2. Hvis to på hinanden følgende sider af et rektangel er kongruente, så er det et kvadrat (hverken det modsatte af definitionen eller det modsatte af en egenskab).

Hvordan ved du, om et rektangel er et kvadrat?

Hvis vi måler fra et hjørne til det modsatte hjørne diagon alt (som vist med den røde linje), og derefter sammenligner afstanden med den modsatte diagonale måling (som vist ved blå linje), skal de to afstande matche nøjagtigt. Hvis de er ens, er samlingen firkantet.

Anbefalede: