Logo da.boatexistence.com

Hvornår er en trekant ligekantet?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår er en trekant ligekantet?
Hvornår er en trekant ligekantet?

Video: Hvornår er en trekant ligekantet?

Video: Hvornår er en trekant ligekantet?
Video: Sådan syer man et kantbånd på. 2024, Kan
Anonim

En trekant, hvis alle tre sider og indvendige vinkler er ens, kaldes en ensvinklet trekant. For at en trekant skal være ensvinklet, skal målet for alle dens tre indre vinkler være lig med 60 grader.

Hvad er en ligekantet trekant?

I geometri er en ligesidet trekant en trekant, hvor alle tre sider har samme længde. I den velkendte euklidiske geometri er en ligesidet trekant også ligekantet; det vil sige, at alle tre indre vinkler også er kongruente med hinanden og hver er 60°.

Er en ligekantet trekant altid ligesidet?

En ligesidet trekant er en trekant, hvis sider alle er lige store. … Derfor, da alle tre sider af en ligesidet trekant er lige store, er alle tre vinkler også lige store. Derfor er hver ligesidet trekant også ensvinklet.

Hvad er forskellen mellem ligesidet og ligekantet trekant?

Derfor, hvis alle siderne af polygonen har samme længde, siges polygonen at være ligesidet, mens hvis alle polygonens indvendige vinkler er samme mål, polygonen siges at være ensvinklet.

Hvad er lighederne og forskellene mellem en ligekantet trekant og ligesidet trekant?

En ligekantet trekant har tre lige store sider, og det er det samme som en ligesidet trekant I de givne ikke-eksempler er alle figurerne af trekanter, men ingen af dem er en ensvinklet trekant, fordi: I en retvinklet trekant er en af de indre vinkler 90˚.

Anbefalede: