Hvad er motet i musik?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er motet i musik?
Hvad er motet i musik?

Video: Hvad er motet i musik?

Video: Hvad er motet i musik?
Video: Hvad er et menneske, from Four Danish Motets 2024, September
Anonim

motet, (fransk mot: "ord"), vokalkompositionsstil, der har gennemgået adskillige transformationer gennem mange århundreder Typisk er det en latinsk religiøs korkomposition, men alligevel kan være en verdslig komposition eller et værk for solister og instrumental akkompagnement, på ethvert sprog, med eller uden et kor.

Hvad kendetegner motetmusik?

Motet Definition

Motetter var ofte polyfoniske, hvilket betyder, at der blev sunget forskellige vokalpartier på samme tid Selvom motetter begyndte at blive skrevet i den sene middelalderperiode, udviklet sig meget i og er mest forbundet med renæssanceperioden, som varede fra cirka 1450-1600.

Hvilken æra er motet?

Motetten, et fritstående værk norm alt for et vokalensemble, opstod i slutningen af det 12. eller begyndelsen af det 13. århundrede og udviklede sig over tid i overensstemmelse med kulturelle og stilistiske normer. Motetter spillede en førende rolle som midler til kompositorisk innovation og virtuos fremvisning gennem det 14.-16. århundrede.

Hvor mange er en motet?

Motet En motet er et polyfonisk værk med fire eller fem stemmer, der synger én religiøs tekst. De ligner madrigaler, men med en vigtig forskel: motetter er religiøse værker, mens madrigaler norm alt er kærlighedssange. Messe En musikmesse er som en motet, kun længere.

Hvad er renæssancemotetmusik?

Motet: I renæssancen er dette en hellig polyfon koropsætning med en latinsk tekst, nogle gange i imitativ kontrapunkt. … Dette inkluderer ofte at bruge dette lånte polyfoniske materiale som et "motto"-tema for at starte hver messesats.

Anbefalede: