Hvornår blev chips opfundet?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår blev chips opfundet?
Hvornår blev chips opfundet?

Video: Hvornår blev chips opfundet?

Video: Hvornår blev chips opfundet?
Video: Hvornår blev High Five Opfundet? 2024, September
Anonim

Ifølge Enchanted Learning blev kartoffelchippen opfundet i 1853 af den afroamerikanske kok, George Crum. Siden rapporterer, at Crum serverede stegte kartofler til en meget kræsen kunde, og kunden var utilfreds med de tyktskårne kartofler og forlangte Crum at skære dem endnu tyndere.

Hvem opfandt først chips?

Kartoffelchippen blev opfundet i 1853 af George Crum Crum var en indiansk/afrikansk amerikansk kok på resortet Moon Lake Lodge i Saratoga Springs, New York, USA. Pommes frites var populære i restauranten, og en dag klagede en spisende over, at pommes frites var for tykke.

Hvordan blev chips opfundet?

The Saratoga Story

George Crum, en berømt kok med indianer- og sort-arv, blev overrasket over anmodningen og i et "I'll show" Hej M!" humør, snittede nogle kartofler så tynde han kunne, stegte dem til sprøde og serverede dem til Vanderbilt. Til Crums overraskelse elskede Vanderbilt dem, og kartoffelchippen var født.

Hvornår blev jetonerne populære?

I 1920'erne solgte en rejsende sælger ved navn Herman Lay kartoffelchips til sydstatslige købmænd ud af bagagerummet på sin bil. Hans udbredte succes hjalp med at popularisere snacken, og Lay's kartoffelchips blev det første med succes markedsførte nationale mærke.

Hvilken måned blev kartoffelchips opfundet?

Den 24. august 1853 blev en ulykkelig restaurantkunde ved med at sende sine kartofler tilbage til køkkenet og klagede over, at de var tykke og fugtige. Kokken George Crum besluttede at skære kartoflerne så tynde som muligt, stege dem, indtil de var sprøde og tilsat ekstra s alt. Til kokkens overraskelse elskede kunden dem.

Anbefalede: