Logo da.boatexistence.com

Hvorfor er cyclooctatetraen ikke plant?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor er cyclooctatetraen ikke plant?
Hvorfor er cyclooctatetraen ikke plant?

Video: Hvorfor er cyclooctatetraen ikke plant?

Video: Hvorfor er cyclooctatetraen ikke plant?
Video: Hvorfor er lykken så lunefuld // Steffen Bruun (Live at DR Koncerthuset) 2024, Kan
Anonim

Årsagen til denne mangel på planhed er, at en regulær ottekant har indre vinkler på 135 grader, mens sp2-vinkler er mest stabile ved 120 grader. For at undgå belastningen antager molekylet derfor en ikke-plan geometri.

Er cyclooctatetraen et plant molekyle forklare?

Cyclooctatetraene antager en kar (dvs. bådlignende) form. Da den ikke er plan, selvom den har 4n π-elektroner, er disse elektroner ikke delokaliseret og konjugeret. Molekylet er derfor ikke-aromatisk.

Hvorfor er cyclooctatetraene Dianion plan?

Cyclooctatetraen i sin dianioniske form (COT(2-)) anses for at være delvist eller fuldt aromatisk på grund af det faktum, at det i modsætning til dets neutrale modstykke, , vedtager plan struktur med CC-bindinger udlignet.

Hvorfor er cyclooctatetraen ikke antiaromatisk?

Med hensyn til aromaticitetskriterierne beskrevet tidligere, er cyclooctatetraen ikke aromatisk, da det ikke opfylder 4n + 2 π elektron Huckel-reglen (dvs. det har ikke en ulige antal π elektronpar). … Så hvis cyclooktatetren var plan, ville det være anti-aromatisk, en destabiliserende situation.

Er cyclooctatetraen antiaromatisk eller ikke-aromatisk?

Da cyclooctatetraen overtræder et af de første tre aromaticitetskriterier (det er ikke plant), beskrives det bedst som ikke-aromatisk.

Anbefalede: