Logo da.boatexistence.com

Blev ceres nogensinde betragtet som en planet?

Indholdsfortegnelse:

Blev ceres nogensinde betragtet som en planet?
Blev ceres nogensinde betragtet som en planet?

Video: Blev ceres nogensinde betragtet som en planet?

Video: Blev ceres nogensinde betragtet som en planet?
Video: Did You know That Ceres Was A Planet? #shorts 2024, Kan
Anonim

Og da NASA's Dawn ankom i 2015, blev Ceres den første dværgplanet, der fik besøg af et rumfartøj. Kaldet en asteroide i mange år, Ceres er så meget større og så forskellig fra sine stenede naboer, at videnskabsmænd klassificerede den som en dværgplanet i 2006.

Hvad blev Ceres oprindeligt klassificeret som?

Ceres var det første objekt, der blev opdaget i hovedasteroidebæltet og er opkaldt efter den romerske gudinde for landbruget. Den italienske astronom fader Giuseppe Piazzi opdagede objektet i 1801. Ceres blev oprindeligt klassificeret som en planet og senere klassificeret som en asteroide, da flere objekter blev fundet i samme region.

Er Ceres en planet eller en måne?

Ceres blev til sidst omklassificeret som en Dværgplanet sammen med Pluto i 2006. Ceres er den eneste dværgplanet uden måner. De andre dværgplaneter; Pluto, Haumea, Makemake og Eris har alle mindst én måne.

Kan Ceres støtte livet?

I sandhed sin egen verden, Ceres har evnen til at understøtte livet, men den har også nogle andre interessante, jordlignende funktioner. Planetens overflade forbliver geologisk aktiv, hovedsageligt ved hjælp af vulkansk aktivitet.

Kunne dværgplaneten Ceres understøtte liv?

Takket være varmen fra asteroidesammenstød siger videnskabsmænd, at Ceres kan have været beboelig-men ikke nødvendigvis beboet-i korte perioder..

Anbefalede: