Logo da.boatexistence.com

I hvilket år blev der givet chokterapi?

Indholdsfortegnelse:

I hvilket år blev der givet chokterapi?
I hvilket år blev der givet chokterapi?

Video: I hvilket år blev der givet chokterapi?

Video: I hvilket år blev der givet chokterapi?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Kan
Anonim

Forklaring: Det første tilfælde af chokterapi var de neoliberale reformer af Chile i 1975, udført efter Augusto Pinochets militærkup. Reformerne var baseret på de liberale økonomiske ideer centreret om University of Chicago. Udtrykket anvendes også på Bolivias tilfælde.

Hvilket år var chokterapi administrativ?

Økonom Jeffrey Sachs er meget forbundet med chokterapi. Han udviklede en plan for chokterapi for det postkommunistiske Polen i 1990, for det postkommunistiske Rusland i 1992 og flere andre lande, herunder Bolivia og Chile.

Hvem introducerede chokterapi?

Metrazol-inducerede kramper, til behandling af skizofreni og affektive psykoser, opdaget i Budapest af Ladislaus von Meduna, i 1934, og. Elektrokonvulsiv chokterapi, opdaget af Ugo Cerletti og Lucio Bini i Rom, i 1937.

Hvad var chokterapi?

Elektrokonvulsiv terapi (ECT) er en procedure, der udføres under generel anæstesi, hvor små elektriske strømme føres gennem hjernen, med vilje udløser et kort anfald ECT ser ud til at forårsage ændringer i hjernekemi, der hurtigt kan vende symptomer på visse psykiske lidelser.

Hvad er chokterapi og dens konsekvenser Klasse 12?

Svar: Efter Sovjetunionens opløsning blev modellen for økonomisk overgang i Rusland, Centralasien og Østeuropa, som var påvirket af WB og IMF, kendt som 'chokterapi'. Konsekvenser af chokterapien. Chokterapien ødelagde økonomierne i Rusland og de østeuropæiske lande.

Anbefalede: