Hvad betyder vihuela i musik?

Indholdsfortegnelse:

Hvad betyder vihuela i musik?
Hvad betyder vihuela i musik?

Video: Hvad betyder vihuela i musik?

Video: Hvad betyder vihuela i musik?
Video: Learn to play Vihuela - Basic Son Rhythm part 1/4 2024, September
Anonim

Vihuelaen (spansk udtale: [biˈwela]) er et spansk strenginstrument fra det 15.- århundrede, formet som en guitar (ottetalsform, der giver styrke og bærbarhed), men indstillet som en lut. … En konsekvens var, at sætningen vihuela de mano derefter blev anvendt på det originale plukkede instrument.

Hvilken nøgle er en vihuela i?

Vihuela, i fuld vihuela de mano, et strengeinstrument, der i spansk renæssancekunst havde den popularitet, som luten blev tildelt andre steder i Europa. Den var bygget som en stor guitar og havde seks, nogle gange syv, dobbelte strenge, der var stemt som lut: G–c–f–a–d′–g′.

Hvad bruges en vihuela til?

VIHUELA MEXICANA er et traditionelt instrument, der bruges i Mariachi-musik Det minder fysisk om Guitarrón, men i mindre skala. Lyden fra dette musikinstrument er lyden fra en tenorguitar. Kroppen eller lydboksen er meget mindre end en guitar, og vihuelaen har en konveks bagside.

Hvordan er vihuelaen indstillet?

Vihuelaen har fem nylonstrenge i tilbagevendende tuning. Svarende til de første fem strenge på en guitar, men med den tredje, fjerde og femte en oktav over, hvad man kunne forvente. Stemning: A-D-G-B-E – A, D og G er stemt en oktav over en guitar.

Hvad er en vihuela-guitar?

Vihuelaen (spansk udtale: [biˈwela]) er et 1400-tals spansk strengeinstrument med frettede plukket, formet som en guitar (ottetalsform, der giver styrke og bærbarhed), men indstillet som en lut.

Anbefalede: