Logo da.boatexistence.com

Er citater offentlig ejendom?

Indholdsfortegnelse:

Er citater offentlig ejendom?
Er citater offentlig ejendom?

Video: Er citater offentlig ejendom?

Video: Er citater offentlig ejendom?
Video: Такие секреты уже все забыли, но их стоит знать! Полезные советы на все случаи жизни! 2024, Kan
Anonim

Citater betragtes som intellektuel ejendom, som er beskyttet i henhold til loven. … Hvis du opdeler det i dens bredeste og nemmeste regel at forstå og huske, er det, at værker udgivet før 1926 er i det offentlige domæne og derfor er lovlige at bruge.

Betragtes citater som offentlig ejendom?

JA. Du kan lovligt bruge citater i små virksomheder, der er i det offentlige domæne. Generelt er citater sagt før 1923 i offentlig ejendom, fordi beskyttelsen på dem nu er udløbet.

Hvordan ved du, om et citat er offentlig ejendom?

Gå til det officielle websted for United States Copyright Office for at bruge dets online "Public Catalog Search" for værker, der er ophavsretligt beskyttet efter 1978. Brug søgefeltet "Søgeord" til sætninger i ophavsretsregistre. Omgiv sætningen med dobbelte anførselstegn for at søge efter den præcise sætning.

Hvad gør et citat til offentligt domæne?

Udtrykket "offentligt domæne" refererer til kreative materialer, der ikke er beskyttet af love om intellektuel ejendom såsom copyright-, varemærke- eller patentlove. Offentligheden ejer disse værker, ikke en individuel forfatter eller kunstner. Alle kan bruge et offentligt domæneværk uden at have fået tilladelse.

Kan jeg bruge citater uden copyright?

Copyright-lovgivningen tillader, at citater bruges mere udbredt uden at krænke ophavsretten, så længe brugen er rimelig (i loven skal brugen være en "fair dealing", se boksen nedenfor), og der er en tilstrækkelig anerkendelse – hvilket generelt betyder, at titlen og forfatterens navn skal angives.

Anbefalede: