Logo da.boatexistence.com

Omdanner aromatase testosteron til østrogen?

Indholdsfortegnelse:

Omdanner aromatase testosteron til østrogen?
Omdanner aromatase testosteron til østrogen?

Video: Omdanner aromatase testosteron til østrogen?

Video: Omdanner aromatase testosteron til østrogen?
Video: All Estrogen Comes from Testosterone 2024, Kan
Anonim

Østrogener genereres hovedsageligt ved virkningen af aromatase, som konverterer testosteron til østradiol og androstenedion til østron-estron. Navnet østron blev afledt af de kemiske termer estrin (estra-1, 3, 5(10)-trien) og keton. Den kemiske formel for østron er C18H22O2og dens molekylvægt er 270,366 g/mol. Det er et hvidt, lugtfrit, fast krystallinsk pulver med et smeltepunkt på 254,5 °C (490 °F) og en vægtfylde på 1,23. https://en.wikipedia.org › wiki › Estrone

Estrone - Wikipedia

Hvad gør aromatase i kroppen?

Aromatase er et enzym, der konverterer androgener til østrogener, og aromatasehæmmere (AI'er) kan eliminere produktionen af østrogen.

Hvad omdannes til østrogen ved aromataseaktivitet?

Aromatase Deficiency

Aromatase er et cytokrom P450-enzym, der katalyserer et kritisk trin i omdannelsen af androgener (C19-steroider) til østrogener (C18-steroider).

Omdannes høje niveauer af testosteron til østrogen?

Ifølge undersøgelsens forfattere omdannes en lille del af det testosteron, der fremstilles af mænd, norm alt til østrogen af aromatase – en type enzym. Jo højere testosteronniveauet er hos en mand, jo mere testosteron omdannes til østrogen.

Hvad forhindrer testosteron i at blive til østrogen?

Anastrozol er et aromatasehæmmende lægemiddel, der kommer i form af en pille og tages or alt. Det hæmmer aromatase-enzymets evne til at omdanne testosteron til østrogen. Det sænker således niveauet af cirkulerende østradiol ganske effektivt.

Anbefalede: