Logo da.boatexistence.com

I hvilket lag af hjertet findes purkinje-fibrene?

Indholdsfortegnelse:

I hvilket lag af hjertet findes purkinje-fibrene?
I hvilket lag af hjertet findes purkinje-fibrene?

Video: I hvilket lag af hjertet findes purkinje-fibrene?

Video: I hvilket lag af hjertet findes purkinje-fibrene?
Video: Conductive System of The Heart || AV Node, Bundle of His, Purkinje Fibers 2024, April
Anonim

Purkinjefibre ligger i det dybeste lag af endokardiet og forsyner papillarmusklerne papillære muskler Papillarmusklerne er muskler placeret i hjertets ventriklerDe hæfter sig til spidserne af de atrioventrikulære klapper (også kendt som mitral- og trikuspidalklapperne) via chordae tendineae og trækker sig sammen for at forhindre inversion eller prolaps af disse klapper ved systole (eller ventrikulær kontraktion). https://en.wikipedia.org › wiki › Papillary_muscle

papillær muskel - Wikipedia

I hvilket lag af hjertet findes Purkinje-fibrene quizlet?

Endokardiet indeholder Purkinje-fibrene og andre dele af hjertets elektriske ledningssystem.

Hvor findes Purkinje-fibre i hjertet?

Purkinjefibrene findes i sub-endokardiet De er større end hjertemuskelceller, men har færre myofibriller, masser af glykogen og mitokondrier og ingen T-tubuli. Disse celler er forbundet med hinanden af desmosomer og gap junctions, men ikke af interkalerede skiver.

Hvor er Purkinje-fibrene i hjertet placeret quizlet?

Purkinjefibre (Purkynvæv eller subendokardiegrene) er placeret i de indre ventrikulære vægge i hjertet, lige under endokardiet Disse fibre er specialiserede myokardiefibre, der leder en elektrisk stimulus eller impuls, der sætter hjertet i stand til at trække sig sammen på en koordineret måde.

Hvor er Purkinje-fibrenes funktion?

Purkinje-fibre er netværk af fibre, der modtager ledende signaler , der stammer fra den atrioventrikulære knude (AVN), og som samtidig aktiverer venstre og højre ventrikler ved direkte at stimulere det ventrikulære myokardium.

Anbefalede: