Logo da.boatexistence.com

Hvad betyder luteal?

Indholdsfortegnelse:

Hvad betyder luteal?
Hvad betyder luteal?

Video: Hvad betyder luteal?

Video: Hvad betyder luteal?
Video: What Is the Luteal Phase of the Menstrual Cycle? 2024, Juli
Anonim

Menstruationscyklussen er i gennemsnit 28 dage lang. Den begynder med menstruation i follikulærfasen og efterfulgt af ægløsning og slutter med lutealfasen.

Hvad betyder lutealfasen?

Lutealfasen er et stadie af din menstruationscyklus. Det opstår efter ægløsning (når dine æggestokke frigiver et æg) og før din menstruation starter. I løbet af denne tid bliver slimhinden i din livmoder norm alt tykkere for at forberede sig på en eventuel graviditet.

Kan du blive gravid i lutealfasen?

En kort lutealfase giver ikke livmoderslimhinden en chance for at vokse og udvikle sig nok til at støtte en voksende baby. Som følge heraf kan det være sværere at blive gravid, eller det kan tage dig længere tid at blive gravid. En lang lutealfase kan skyldes en hormonubalance som polycystisk ovariesyndrom (PCOS).

Hvordan kender jeg min lutealfase?

Lutealfasen er anden halvdel af din menstruationscyklus. Den starter efter ægløsning og slutter med den første dag i din menstruation.

Hvad sker der i lutealfasen, hvis jeg er gravid?

I lutealfasen producerer kroppen mere progesteron, som er et hormon, der hjælper med at opretholde en tidlig graviditet. Niveauet af progesteron topper 6-8 dage efter ægløsning, selv når en kvinde ikke bliver gravid.

Anbefalede: