Logo da.boatexistence.com

Hvad er lekythos lavet af?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er lekythos lavet af?
Hvad er lekythos lavet af?

Video: Hvad er lekythos lavet af?

Video: Hvad er lekythos lavet af?
Video: Ancient Greek Pottery 2024, Kan
Anonim

A lekythos er et fartøj, der bruges til at opbevare olie, der bruges til religiøse eller begravelsesmæssige formål (1). Denne lekythos er et eksempel på en gammel græsk vase dekoreret med sortfigursteknikken (2). Vasen er lavet af et lys rødt ler, med dekorative elementer, inklusive figurdekorationen, tilføjet i en sort slip.

Hvad blev lekythos brugt til?

Objektbeskrivelse

I slutningen af 400-tallet og begyndelsen af 300-tallet f.v.t. tog græske gravmonumenter nogle gange form af en stor lekythos. Den sædvanlige lekythos var et lille terracotta fartøj, der blev brugt til holde olie til begravelsesritualer, men formen blev monumentaliseret og oversat til marmor til brug som gravmarkør.

Hvad er en terracotta lekythos?

Lekythos, flertal lekythoi, i oldgræsk keramik, oliekolbe brugt ved bade og gymnastiksale og til begravelsesofringer, karakteriseret ved en lang cylindrisk krop, som er elegant tilspidset til bunden og en smal hals med et løkkeformet håndtag. … Lekythosen dukkede op omkring 590 f.v.t. dekoreret med sortfigursteknikken.

Hvor stor er en lekythos?

46,4 cm (18 1/4 in.); diam. 13,4 cm (5 1/4 in.)

Hvad er oliekolbe?

Olieflasker (lekythoi) var almindelige husholdningsgenstande brugt dagligt til madlavning og badning De blev også rutinemæssigt fyldt med olie og begravet i grave og efterladt som gaver til de døde. I det tidlige 5. århundrede f.v.t. udviklede en type lekythos, den hvide grund, sig specifikt som et kar bestemt til graven.

Anbefalede: