Logo da.boatexistence.com

Hvornår blev obelisken bygget?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår blev obelisken bygget?
Hvornår blev obelisken bygget?

Video: Hvornår blev obelisken bygget?

Video: Hvornår blev obelisken bygget?
Video: How the ancient Egyptian carved obelisks, the unfinished obelisk #shorts 2024, Kan
Anonim

Mens obelisker vides at være blevet rejst så tidligt som i det 4. dynasti (ca. 2575–2465 f.v.t.), har ingen eksempler fra den æra overlevet. Obelisker fra det 5. dynastis soltempler var forholdsvis squatte (ikke mere end 3,3 meter høje).

Hvorfor blev obelisken bygget?

En obelisk er en rektangulær stensøjle med en tilspidset top, der danner en pyramide, sat på en base, rejst for at mindes en person eller begivenhed og ære guderne. De gamle egyptere skabte formen på et tidspunkt i den tidlige dynastiske periode (ca. 3150-c.

Hvornår blev de første obelisker bygget?

Obelisker, eller tekhenu for oldtidens egyptere, dukkede første gang op i Ægypten i Det gamle rige (2649-2150 f.v.t.) i omkring 2300 fvt. Disse strukturer, der er karakteriseret ved en firkantet base, der tilspidsede til en ligebenet pyramidion i toppen, symboliserede oprindeligt genfødsel og blev brugt som begravelsesmonumenter.

Hvordan blev obelisker bygget i det gamle Egypten?

Obelisker lavet af blødere bjergarter (dvs. sandsten) blev ekstraheret fra grundfjeldet ved først at bore huller i klippen og derefter inddrive træpigge Træet blev derefter fugtet med vand indtil mættet. Træet udvidede sig med vandet og revnede således fortrinsvis klippen langs linjen af træpiggene.

Hvor gammel er den ældste obelisk?

Obelisken, også kendt som Cleopatra's Needle, blev skabt for omkring 3.500 år siden, hvilket gør den til det ældste menneskeskabte objekt i Central Park og det ældste udendørs monument i New York City).

Anbefalede: