Logo da.boatexistence.com

Hvornår blev cliffhanger-slutningen opfundet?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår blev cliffhanger-slutningen opfundet?
Hvornår blev cliffhanger-slutningen opfundet?

Video: Hvornår blev cliffhanger-slutningen opfundet?

Video: Hvornår blev cliffhanger-slutningen opfundet?
Video: HVAD HVIS SOLEN FORSVANDT? 2024, Kan
Anonim

Cliffhanger-afslutninger i film dateres tilbage til det tidlige 20. århundrede og blev fremtrædende brugt i filmføljetonerne fra 1930'erne (såsom Flash Gordon og Buck Rogers), selvom disse plejede at blive løst med den næste rate den følgende uge.

Hvem opfandt cliffhanger-slutningen?

TIL at cliffhangeren blev opfundet af Charles Dickens, men den blev opkaldt efter slutningen af et afsnit i romanen "A Pair of Blue Eyes" af Thomas Hardy.

Hvornår blev ordet cliffhanger opfundet?

Film og tv-serier er fyldt med cliffhangers. Faktisk opstod udtrykket "cliffhanger" i 1930'erne, hvor cliffhangers fik filmgængere til at vende tilbage til biografen for at se seriefilm, som blev udgivet i korte på hinanden følgende afsnit hver uge.

Klatrede Stallone virkelig i cliffhanger?

Sylvester Stallone kom mandag til skade ved at lave sine egne stunts i Italien til filmen Cliffhanger, men filmstjernen Rambo og Rocky var syet op og tilbage på arbejde på 90 minutter. Skuespilleren blev såret på en studiescene, mens han klatrede oven på en helikopter, der angiveligt dinglede på hovedet over en klippe.

Hvorfor kalder de det en cliffhanger?

Etymologi. Udtrykket "cliffhanger" anses for at have oprindelse med den serialiserede version af Thomas Hardy's A Pair of Blue Eyes (som blev offentliggjort i Tinsley's Magazine mellem september 1872 og juli 1873), hvor Henry Knight, en af hovedpersonerne, hænger ud for en klippe.

Anbefalede: