Logo da.boatexistence.com

Hvad betyder peronist?

Indholdsfortegnelse:

Hvad betyder peronist?
Hvad betyder peronist?

Video: Hvad betyder peronist?

Video: Hvad betyder peronist?
Video: What is Peronism? | BadEmpanada 2024, Juli
Anonim

Peronisme, også kaldet justicialisme, er en argentinsk politisk bevægelse baseret på ideerne og arven fra den argentinske hersker Juan Perón. Det har været en indflydelsesrig bevægelse i det 20. og 21. århundredes argentinske politik. Siden 1946 har peronister vundet 10 ud af de 13 præsidentvalg, hvor de har fået lov at stille op.

Hvad er meningen med personist?

Personisme er en etisk personlighedsfilosofi som kendetegnet ved tanken om den utilitaristiske filosof Peter Singer. Det svarer til en gren af sekulær humanisme med vægt på visse rettighedskriterier. Personister mener, at rettigheder tildeles i det omfang, et væsen er en person.

Hvorfor er Juan Peron berømt?

Juan Perón var en populistisk og autoritær præsident i Argentina og grundlægger af den peronistiske bevægelse Han satte landet på en kurs med industrialisering og statslig indgriben i økonomien for at bringe større økonomiske og sociale fordele for den voksende arbejderklasse, men han undertrykte også oppositionen.

Hvad var den peronistiske bevægelse?

Peronisme, også kaldet justicialisme, er en argentinsk politisk bevægelse baseret på ideerne og arven fra den argentinske hersker Juan Perón (1895-1974). … Peronistiske præsidenters politik har været meget forskellig, men den generelle ideologi er blevet beskrevet som "en vag blanding af nationalisme og arbejderisme" eller populisme.

Hvornår vendte Juan Peron tilbage fra eksil?

I 1973, efter 18 års eksil, vendte han tilbage til Argentina og vandt præsidentposten igen. Hans tredje kone, Isabel de Martinez Perón, blev valgt som vicepræsident og i 1974 efterfulgte ham ved hans død.

Anbefalede: