Logo da.boatexistence.com

Hvorfor er pulvinaren vigtig?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor er pulvinaren vigtig?
Hvorfor er pulvinaren vigtig?

Video: Hvorfor er pulvinaren vigtig?

Video: Hvorfor er pulvinaren vigtig?
Video: 2020 Determining the Role of the Pulvinar in Visual Attentional Control 2024, Kan
Anonim

Pulvinaren er den største kerne i thalamus og har stærk forbindelse med den visuelle cortex. … Via dets forbindelser med colliculus superior (SC) og områder af den dorsale visuelle strøm, der projicerer til den posterior parietale cortex (PPC), er pulvinaren en vigtig komponent i det visuelle opmærksomhedsnetværk.

Hvad er pulvinarområdet?

Pulvinar er en samling af kerner i thalamus, der i vid udstrækning er relateret til visuel behandling i højere corticale områder. Inden for fylogeni er de pulvinære kerner steget dramatisk i størrelse parallelt med væksten af disse højere corticale områder.

Hvad er pulvinære kerner?

De pulvinære kerner eller kerner i pulvinar (nuclei pulvinares) er kernerne (cellelegemer af neuroner) placeret i thalamus (en del af hvirveldyrs hjerne)Som en gruppe udgør de samlingen kaldet thalamus pulvinar (pulvinar thalami), norm alt bare kaldet pulvinar.

Hvad er thalamuskernerne?

Thalamuskernerne er klyngerne af tætpakkede neuronale cellelegemer, der omfatter thalamus Thalamus er en ægformet, parret gråstofstruktur, der findes i midten af hjernen, lige overlegen i forhold til hjernestammen. Hver side af thalamus indeholder seks grupper af kerner; Forreste kerner af thalamus.

Hvad er lateral geniculate body?

FMA. 62209. Anatomiske termer for neuroanatomi. Den laterale geniculate nucleus (LGN; også kaldet lateral geniculate body eller lateral geniculate complex) er et relæcenter i thalamus for den visuelle vej Det er en lille, ægformet, ventral projektion af thalamus hvor thalamus forbinder med synsnerven.

Anbefalede: