Logo da.boatexistence.com

Hvorfor kaldes badeværelser toiletter?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor kaldes badeværelser toiletter?
Hvorfor kaldes badeværelser toiletter?

Video: Hvorfor kaldes badeværelser toiletter?

Video: Hvorfor kaldes badeværelser toiletter?
Video: This Is Why Public Toilet Seats U-Shaped 🤔🚽 2024, Kan
Anonim

Et andet ord med en latinsk rod, toilet kommer fra 'lavare'. I middelalderen udviklede det sig til 'toilet' (hvilket betyder håndvask), før det ankom til toilettet på et tidspunkt i det 14. århundrede.

Hvad er toiletter?

1: et kar (såsom en kumme) til vask især: en fast skål eller kumme med rindende vand og afløbsrør til vask. 2: et rum med bekvemmeligheder til vask og norm alt med et eller flere toiletter flyvemaskinens toilet. 3: toiletsans 1a.

Hvorfor kaldes badeværelset for småpigernes værelse?

Eufemismerne lille drengeværelse og små pigeværelse er fra 1930'erne. … Kvindetoilettet (til forskel fra dametoilettet i en speakeasy, johnnyen i skolen, småpigernes værelse til en fest i en lejlighed og håndvasken i et tog) var rent nok

Hvorfor blev et toilet kaldt et privatliv?

Det ældste ord på listen, privat dateres hundreder af år tilbage og stammer fra udtrykket privat sted. På trods af nogle vedholdende myter, har rådet ikke taget sit navn fra dengang kong Henrik VIII holdt møder på sit toilet.

Hvad er det fine ord for toilet?

Toilet: Ifølge Kate er dette udtryk afskyet på grund af dets franske oprindelse. Kongefamilien siger tilsyneladende ' loo' eller 'toilet' i stedet for. Kate siger, at du aldrig bør bruge udtrykkene "herrer", "damer" "badeværelse" eller "pudderum ".

Anbefalede: