Logo da.boatexistence.com

Hvornår blev caplock-riflen opfundet?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår blev caplock-riflen opfundet?
Hvornår blev caplock-riflen opfundet?

Video: Hvornår blev caplock-riflen opfundet?

Video: Hvornår blev caplock-riflen opfundet?
Video: Скандальная Альбина_Рассказ_Слушать 2024, Kan
Anonim

Det blev opfundet af skotten Alexander John Forsyth og patenteret i 1807. I årenes løb blev det forbedret mange gange for at hjælpe med at gøre det mere effektivt i kamp. Massevedtagelsen af caplock-våben skete imidlertid i løbet af 1840'erne.

Hvem opfandt caplock?

Doug Kerr opfandt "CAP"-nøglen. CAP udførte den samme funktion som Shift Lock, bortset fra at det kun påvirkede bogstavtasterne. "CAP" blev til Caps Lock, som kom ind på computerens tastatur, hvor det har været en del af standardlayoutet lige siden.

Hvornår erstattede caplock flintlås?

Percussion-låsen (også kaldet "caplock") erstattede flintlåsen i det tidlige 1800-tal. Tidlige slaglåse brugte primerblandinger inde i en metallisk foliehætte placeret over udluftningshullet. Når hammeren rammer hætten, antænder den resulterende gnist hovedladningen.

Hvilket år kom slaggeværerne ud?

Percussion-riflen var en type riffel (eller musket), der brugte percussion-låsemekanismen (eller caplock) til at affyre en kugle eller musketkugle. Percussion-låsemekanismen var en udvikling af flintlåsmekanismen, der blev brugt på tidligere musketter og rifler, hvor slaggeværet blev introduceret fra omkring 1820

Hvornår blev den første riffel opfundet?

I 1610 udvikler kunstneren, våbensmeden og opfinderen Marin le Bourgeois den første flintlås til kong Louis XIII af Frankrig. Aftrækkeren udløser en fjederbelastet mekanisme, der får en flint til at ramme en ståloverflade; den efterfølgende gnist antænder krudt og driver en kugleformet kugle.

Anbefalede: