Hvornår blev omeletter opfundet?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår blev omeletter opfundet?
Hvornår blev omeletter opfundet?

Video: Hvornår blev omeletter opfundet?

Video: Hvornår blev omeletter opfundet?
Video: Hvordan blev fodbold opfundet? | En lang historie kort | Ultras Bedste | Ultra 2024, Oktober
Anonim

Mange folklore citerer, at omelettens bløde mysterium blev slået op i Frankrig. Omelet eller omelet (attesteret i midten af det 16. århundrede) er en variation af det franske ord 'amelette'. Forskellen på den første vokal i de to ord opstår på grund af formerne for 'œuf' ' betyder 'æg'.

Hvor stammer omeletter fra?

De tidligste omeletter menes at stamme fra det gamle Persien. Ifølge Breakfast: A History var de "næsten umulige at skelne" fra den iranske ret kookoo sabzi.

Hvornår blev omeletten lavet?

Omelette er et fransk ord, og blev først officielt brugt i en fransk madlavningspublikation, Cuisine Bourgeoisie i slutningen af det 17. århundrede, selvom ordet 'alumete' blev brugt så tidligt som det 14. århundrede.

Hvorfor har Denver en omelet?

Historikere har spekuleret i, at retten oprindeligt blev serveret på brød som en sandwich, skabt af 1800-tallets kvægførere i det amerikanske vesten eller af kinesiske jernbanekokke som en slags transportable æggefod. På et tidspunkt blev der udviklet en brødfri version, og den blev kendt som Denver (eller vestlige) omelet.

Hvad er amerikansk omelet?

En amerikansk omelet, som vist øverst på billedet ovenfor, har en plettet gylden skorpe fra panden, og overfladen er ujævn med kratere. … Den runde omelet foldes derefter på midten og serveres. Ofte koges fyld som kød og grøntsager ind i æggene i stedet for efterfølgende.

Anbefalede: