Logo da.boatexistence.com

Hvornår udkom planetarium?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår udkom planetarium?
Hvornår udkom planetarium?

Video: Hvornår udkom planetarium?

Video: Hvornår udkom planetarium?
Video: One Night Only with Adele in High quality and the Full Concert  2024, Kan
Anonim

I august 1923 projicerede det første (model I) Zeiss planetarium billeder af nattehimlen på den hvide gipsbeklædning af en 16 m halvkugleformet betonkuppel, rejst på taget af Zeiss-værkerne. Den første officielle offentlige fremvisning var på Deutsches Museum i München den 21. oktober 1923.

Hvornår blev planetariet opfundet?

Hvorfor ikke lave en fast kuppel og bruge den som en projektionsskærm, hvorpå man kan kaste flere billeder af himmelobjekter? Det tog år at stryge detaljerne, og alt arbejde stoppede under krigen 1914-1918. Men det første planetarium, i ordets moderne betydning, åbnede i 1924 i München.

Hvad var det første planetarium?

Byggeriet begynder på Eise Eisingas planetarium (faktisk et orrery) i Franeker, provinsen Friesland, Holland. I dag er det det ældste fungerende planetarium i verden. Det blev bygget mellem 1774 og 1781.

Hvem opfandt planetariet?

I hjertet af ethvert planetariumsteater er projektionsinstrumentet. Den første moderne elektromekaniske planetariumprojektor blev bygget af det tyske optiske firma Carl Zeiss i 1923 til det nye Deutsches Museum i München.

Hvad er det ældste planetarium i USA?

The Adler var det første planetarium i USA og er en del af Chicagos Museum Campus, som omfatter John G. Shedd Aquarium og The Field Museum. Adlerens mission er at inspirere til udforskning og forståelse af universet. Adler Planetarium åbnede for offentligheden den 12. maj 1930.

Anbefalede: