Logo da.boatexistence.com

Hvem opfandt bahay kubo?

Indholdsfortegnelse:

Hvem opfandt bahay kubo?
Hvem opfandt bahay kubo?

Video: Hvem opfandt bahay kubo?

Video: Hvem opfandt bahay kubo?
Video: We are the world ---- USA Africa ( singer's name, lyric ) 2024, Kan
Anonim

Den amerikanske arkitekt og ingeniør William Le Baron Jenney William Le Baron Jenney Jenney er bedst kendt for at designe den ti-etagers Home Insurance Building i Chicago Bygningen var den første fuldt metal- indrammet bygning, og regnes for den første skyskraber. Det blev bygget fra 1884 til 1885, forstørret ved at tilføje to etager i 1891 og revet ned i 1931. https://en.wikipedia.org › wiki › William_Le_Baron_Jenney

William Le Baron Jenney - Wikipedia

besøgte Filippinerne i tre måneder i 1850. Han bemærkede, at under en storm er Nipa Hut-strukturerne meget "lette og fleksible". Den danser og svajer kun gennem stormen. Dette inspirerede ham til at kopiere fleksibiliteten i Nipa-hyttens ramme.

Hvor stammer Bahay Kubo fra?

"Bahay Kubo" er en sang fra tagalogsproget folkesang fra lavlandet i Luzon, Filippinerne. I 1924 blev den inkluderet i en samling filippinske folkesange kompileret af Emilia S. Cavan.

Hvem er Bahay Kubos arkitekt?

En ung arkitekt fra Bohol, Zeus Zamora, delte sit "lille hus"-design, der indeholdt oprindelige filippinske materialer som Sawali. Arkitekt Carby Osorio fra Cebu kom med et enkelt, men sofistikeret "tropisk moderne hjem"-design. Den har en kombination af amakan (vævet bambus) og almindelig beton.

Hvordan opstod Bahay Kubo-sangen?

Navnet kommer fra da amerikanske lærere tog til Filippinerne for at undervise De var fascineret af de firkantede huse, der kun bestod af ét rum. Alligevel er denne sang almindeligvis oversat som "Nipa Hut", da disse huse er lavet med nipa palmeblade og bambus.

Hvad er baggrunden for Bahay Kubo?

Bahay Kubo eller også kendt som Nipa-hytten er en slags pælehus for det oprindelige filippinske folk, som blev et symbolsk ikon for Filippinerne. Bahay Kubos arkitektoniske principper til de mange andre filippinske traditionelle bygninger og huse, der opstod efter den prækoloniale æra.

Anbefalede: