Logo da.boatexistence.com

Er formant i ordbogen?

Indholdsfortegnelse:

Er formant i ordbogen?
Er formant i ordbogen?

Video: Er formant i ordbogen?

Video: Er formant i ordbogen?
Video: Любовь и голуби (FullHD, комедия, реж. Владимир Меньшов, 1984 г.) 2024, Juli
Anonim

en af regionerne med koncentration af energi, fremtrædende på et lydspektrogram, som tilsammen udgør frekvensspektret for en talelyd.

Hvad er en formant i akustisk?

I sine standarder for akustisk terminologi definerer Acoustical Society of America (1994) formant således: " Af en kompleks lyd, et frekvensområde, hvori der er et absolut eller relativt maksimum i lydspektrum Enhed, hertz (HZ). BEMÆRK - Frekvensen ved maksimum er formantfrekvensen. "

Hvad formant betyder?

I talevidenskab og fonetik er en formant det brede spektrale maksimum, der er resultatet af en akustisk resonans af den menneskelige stemmekanal. I akustik defineres en formant norm alt som en bred top eller lok alt maksimum i spektret.

Hvad er en formant i tale?

Formanter er frekvenstoppe i spektret, som har en høj grad af energi De er særligt fremtrædende i vokaler. Hver formant svarer til en resonans i vokalkanalen (groft sagt har spektret en formant for hver 1000 Hz). Formanter kan betragtes som filtre.

Hvad er dette ord smør?

1: en solid emulsion af fedtkugler, luft og vand fremstillet ved at kærne mælk eller fløde og brugt som mad. 2: et smøragtigt stof: som f.eks. a: enhver af de forskellige fede olier forbliver næsten faste ved almindelige temperaturer. b: en cremet madpålæg især: en lavet af malede ristede nødder jordnøddesmør.

Anbefalede: