Logo da.boatexistence.com

Hvem Mattæus i Bibelen?

Indholdsfortegnelse:

Hvem Mattæus i Bibelen?
Hvem Mattæus i Bibelen?

Video: Hvem Mattæus i Bibelen?

Video: Hvem Mattæus i Bibelen?
Video: Hvem skabte BIBELEN? Henrik Nymann Eriksen 2024, Kan
Anonim

Apostlen Mattæus, eller Levi, (blomstrede i det 1. århundrede e. Kr., Palæstina; vestlig festdag 21. september, østlig festdag 16. november), en af Jesu Kristi tolv apostle og den traditionelle forfatter til det første synoptiske evangelium Synoptiske evangelium ifølge Markus, det andet af de fire nye testamente evangelier (fortællinger, der fortæller om Jesu Kristi liv og død) og sammen med Matthæus og Lukas et af de tre synoptiske evangelier (dvs., dem, der præsenterer et fælles synspunkt). Det tilskrives St. Mark the Evangelist (ApG 12:12; 15:37), en medarbejder i St. https://www.britannica.com › Gospel-According-to-Mark

Evangeliet ifølge Markus | Beskrivelse, forfatterskab og fakta

(evangeliet ifølge Matthæus).

Hvad gjorde Matthæus i Bibelen?

Matthew forfattede det første evangelium i Bibelens Nye Testamente, nu kendt som Matthæusevangeliet. Før han forkyndte Guds ord, arbejdede han som skatteopkræver i Kapernaum. Matthew er skytshelgen for skatteopkrævere og revisorer.

Hvorfor er Matthæus vigtig i Bibelen?

Mattæus blev den vigtigste af alle evangelietekster for kristne i det første og andet århundrede, fordi den indeholder alle de elementer, der var vigtige for den tidlige kirke: historien om Jesu mirakuløse undfangelse; en forklaring på vigtigheden af liturgi, lov, discipelskab og undervisning; og en beretning om Jesu liv …

Hvem taler Matthæus til i Bibelen?

Mattæus evangelium blev skrevet til det jødiske folk på hans tid, for at blive kontrasteret med Markus evangelium skrevet til folket i Rom, Lukas skrevet til Theophilus (en faktisk person eller “elsker Gud , som hans navn er oversat, diskuteres), og Johannes' skrift til ikke-jødiske kristne med sit eget unikke formål (Joh 20:31).

Hvad kaldte Matthæus Jesus?

Disse eksempler afslører, at Matthæus bruger mange titler for Jesus i sit evangelium, herunder Messias, Konge, Herre, Guds Søn, Menneskesøn, Davids Søn, Immanuel, osv. Alle disse har deres rødder i Det Gamle Testamente og peger på den ene eller anden måde mod temaet om opfyldelse og Himmeriges komme.

Anbefalede: