Logo da.boatexistence.com

Hvordan fremstilles alizarin?

Indholdsfortegnelse:

Hvordan fremstilles alizarin?
Hvordan fremstilles alizarin?

Video: Hvordan fremstilles alizarin?

Video: Hvordan fremstilles alizarin?
Video: Line & Wash People Street Scene Watercolour Painting 2024, Kan
Anonim

At forberede alizarin er en ret kompleks proces. Den er fremstillet ved hjælp af en blanding af natriumperchlorat, vand, kaliumhydroxid og anthraquinon. Blandingen opvarmes i et oliebad ved 200 °C, afkøles derefter og opløses i vand.

Er alizarin syntetisk farvestof?

A syntetisk form af alizarin (1,2-dihydroxyanthraquinon) blev først fremstillet i 1868 af Carl Graebe og Carl Lieberman fra Anthracene, et kultjæreprodukt. … Alizarin bruges mest til derivatisering af andre farvestoffer, men det er også kendt som et tekstilfarvestof, et pigment og en indikator.

Hvad er alizarin i kemi?

Alizarin (også kendt som 1,2-dihydroxyanthraquinon, Mordant Red 11, C. I. 58000, and Turkey Red) er en organisk forbindelse med formlen C14H8O4, der er blevet brugt gennem historien som et fremtrædende rødt farvestof, primært til farvning af tekstilstoffer. … I 1869 blev det det første naturlige farvestof, der blev fremstillet syntetisk.

Hvilken type farvestof er alizarin?

Alizarin er et eksempel på anthraquinon-farvestof. Det giver rød farve med aluminium og blå farve med barium.

Hvem fandt alizarin?

Omtrent på samme tid opdagede den engelske farvestofkemiker William Henry Perkin uafhængigt den samme syntese, selvom BASF-gruppen indgav deres patent for Perkin inden for en dag.

Anbefalede: