Hvad er ceteris paribus?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er ceteris paribus?
Hvad er ceteris paribus?

Video: Hvad er ceteris paribus?

Video: Hvad er ceteris paribus?
Video: What does the phrase 'Ceteris Paribus' Mean? 2024, Oktober
Anonim

Ceteris paribus betyder " alt andet lige" på latin. Dette koncept kan bruges både til at forklare naturlige eller videnskabelige love, såvel som økonomiske teorier. Forestil dig for eksempel, at du tester tyngdeloven.

Hvad er et ceteris paribus-eksempel?

Ceteris paribus er hvor alle andre variable holdes lige. For eksempel, hvis prisen på Coca-Cola falder, ceteris paribus, vil efterspørgslen stige. … Pepsi reagerer muligvis også og reducerer deres priser, hvilket kan betyde, at efterspørgslen forbliver uændret.

Hvad menes med ceteris paribus?

Ceteris paribus er en latinsk sætning, der generelt betyder " alt andet lige." Inden for økonomi fungerer den som en stenografisk indikation af den effekt, en økonomisk variabel har på en anden, forudsat at alle andre variable forbliver de samme.

Hvem sagde ceteris paribus?

I det 16. århundrede brugte Juan de Medina og Luis de Molina "ceteris paribus", mens de diskuterede økonomiske spørgsmål.

Hvad er ceteris paribus i økonomi Mcq?

Den latinske sætning ceteris paribus - bogstaveligt t alt "holde andre ting konstant" - er almindeligvis oversat som " alt andet lige" En dominerende antagelse i den almindelige økonomiske tænkning, den handler som en stenografisk indikation af effekten af en økonomisk variabel på en anden, forudsat at alle andre variabler forbliver de samme.

Anbefalede: