Logo da.boatexistence.com

Er proteaser børstekanter?

Indholdsfortegnelse:

Er proteaser børstekanter?
Er proteaser børstekanter?

Video: Er proteaser børstekanter?

Video: Er proteaser børstekanter?
Video: Introduction to Proteases 2024, Kan
Anonim

Enteropeptidase, også kendt som enterokinase, er et andet børstegrænseenzym, der har den vigtige aktivitet at katalysere aktiveringen af trypsinogen til trypsin, en af de vigtigste proteaser fra bugspytkirtlen. Enteropeptidase er mest til stede i duodenum.

Er protease et børstegrænseenzym?

Protease/colipase-aktiveringsskemaet starter med enzymet enteropeptidase (udskilt fra tarmbørstegrænsen), der omdanner trypsinogen til trypsin. Trypsin kan aktivere alle proteaserne (inklusive sig selv) og colipase (involveret i fedtfordøjelsen)1 som vist i de 2 figurer nedenfor.

Er laktase et børstegrænseenzym?

Hos mennesker er laktase særligt rigeligt i spædbarnsalderen. Det er et såkaldt brush border enzym, produceret af celler kendt som enterocytter, der beklæder tarmvæggene og danner børstekanten (en kemisk barriere, som maden skal passere igennem for at blive absorberet).

Er invertase et børstegrænseenzym?

En form, sucrase-isom altase, udskilles i tyndtarmen på børstekanten. Sucrase-enzymet invertase, som forekommer mere almindeligt i planter, hydrolyserer også saccharose, men ved en anden mekanisme.

Hvad er børstekanten?

Børstekanten er en kompleks og meget plastisk organel, der kræves til intestinal homeostase og er specialiseret til absorption af næringsstoffer. Tusindvis af tætpakkede mikrovilli danner børstekanten sammen med det område, de befinder sig på, det såkaldte terminalvæv.

Anbefalede: