Logo da.boatexistence.com

Hvad er katafora og eksempler?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er katafora og eksempler?
Hvad er katafora og eksempler?

Video: Hvad er katafora og eksempler?

Video: Hvad er katafora og eksempler?
Video: What is Anaphora? Definition & Examples of Anaphora 2024, Juli
Anonim

Cataphora er en type anaphora, selvom udtrykkene anaphora og anafor nogle gange bruges i en strengere betydning, der kun angiver tilfælde, hvor rækkefølgen af udtrykkene er den omvendte af den, der findes i cataphora. Et eksempel på cataphora på engelsk er følgende sætning: Da han kom hjem, gik John i seng.

Hvad er anaphora og cataphora?

I en snævrere forstand er anaphora brugen af et udtryk, der specifikt afhænger af et forudgående udtryk, og som derfor står i kontrast til cataphora, som er brugen af et udtryk, der afhænger på et postcedent udtryk. … Det anaforiske (henvisende) udtryk kaldes en anafor.

Hvad er kataforas funktion?

Kataforen vender det normale mønster af pronomenet, der henviser tilbage til et navneord, ved først at bruge stedordet og derefter introducere navneordet Effekten er, at læseren sættes i en tilstand af spænding, fordi han i første omgang ikke ved, hvem eller hvad sætningen taler om.

Hvad er cataphora reference?

Kataforisk reference betyder, at et ord i en tekst henviser til et andet senere i teksten, og du skal se frem til at forstå Det kan sammenlignes med anaforisk reference, hvilket betyder en ord refererer tilbage til et andet ord for dets betydning. 'Da han ankom, lagde John mærke til, at døren var åben'.

Hvad er kataforiske sætninger?

I engelsk grammatik er cataphora brugen af et pronomen eller anden sproglig enhed til at henvise fremad til et andet ord i en sætning (dvs. referenten). Adjektiv: kataforisk. Også kendt som anticipatorisk anafor, fremadrettet anafor, kataforisk reference eller fremadrettet reference.

Anbefalede: