Logo da.boatexistence.com

Hvorfor bliver tidsskrifter peer reviewed?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor bliver tidsskrifter peer reviewed?
Hvorfor bliver tidsskrifter peer reviewed?

Video: Hvorfor bliver tidsskrifter peer reviewed?

Video: Hvorfor bliver tidsskrifter peer reviewed?
Video: Дэвид Хэнд: искусственный интеллект, темные данные, степень магистра права, экспертная оценка 2024, Kan
Anonim

For det første fungerer det som et filter for at sikre, at kun forskning af høj kvalitet offentliggøres, især i velrenommerede tidsskrifter, ved at bestemme undersøgelsens validitet, betydning og originalitet. For det andet er peer review beregnet til at forbedre kvaliteten af manuskripter, der anses for egnede til udgivelse

Er tidsskrifter peer-reviewed?

Peer-reviewede eller refererede tidsskrifter har en editorial bestyrelse af fageksperter, som gennemgår og evaluerer indsendte artikler, før de accepterer dem til offentliggørelse. Et tidsskrift kan være et videnskabeligt tidsskrift, men ikke et fagfællebedømt tidsskrift.

Hvad er hovedformålet med peer review?

De primære mål med en peer review er at afgøre, om et videnskabeligt arbejde falder inden for tidsskriftets anvendelsesområde, at kontrollere, om forskningsemnet er klart formuleret, og at beslutte, om der er taget en passende tilgang til at løse de involverede videnskabelige spørgsmål.

Hvad betyder peer-review for tidsskrifter?

En fagfællebedømt publikation omtales også nogle gange som en videnskabelig publikation Peer-review-processen udsætter en forfatters videnskabelige arbejde, forskning eller ideer til granskning af andre, som er eksperter inden for samme felt (peers) og anses for nødvendige for at sikre akademisk videnskabelig kvalitet.

Hvordan kan du se, om et tidsskrift er peer-reviewed?

Hvis artiklen er fra et trykt tidsskrift, se på publikationsoplysningerne foran i tidsskriftet Hvis artiklen er fra et elektronisk tidsskrift, skal du gå til tidsskriftets hjemmeside og se efter et link til 'Om dette tidsskrift' eller 'Noter til forfattere'. Her skal den fortælle dig, om artiklerne er peer-reviewed.

Anbefalede: