Logo da.boatexistence.com

Hvor kom solfege fra?

Indholdsfortegnelse:

Hvor kom solfege fra?
Hvor kom solfege fra?

Video: Hvor kom solfege fra?

Video: Hvor kom solfege fra?
Video: ХАБИБ - Ягода малинка (Премьера клипа) 2024, Kan
Anonim

Oprindelse. I 11. århundredes Italien opfandt musikteoretikeren Guido af Arezzo et notationssystem, der opkaldte seks toner i hexakordet efter den første stavelse i hver linje i den latinske salme Ut queant laxis, "Salme til St. Johannes Døberen", der giver ut, re, mi, fa, sol, la.

Hvem opfandt solfege?

Guido de Arezzo (billedet til venstre) tilskrives udviklingen af solfege-systemet til synsang, som eksemplificeret af hans salme Ut Queant Laxis.

Hvornår blev solfege oprettet?

ORIGINS OF SOLFEGE

Solfeges system kan spores tilbage til 11. århundrede, hvor teoretikeren Guido D'Arezzo (990-1035) skabte det som en måde at lære simple melodier i et hurtigt tempo til sangere, der på det tidspunkt ikke læste eller havde adgang til den lille musik, der blev noteret.

Er solfege italiensk?

Fundet i musikkulturer over hele verden, den form, der er mest forbundet med vesteuropæisk musik, er kendt som solfège (eller solfeggio, hvis du føler dig især italiensk).

Hvorfor har vi solfege?

Mange musikere bruger et system kaldet "solfege" for at gøre opgaven med at synge og forstå melodiske linjer en smule lettere. Solfege bruges i konservatorier og skoler over hele verden til at lære musikelever at synge og høre effektivt.

Anbefalede: