Logo da.boatexistence.com

Er ligesidet en firkant?

Indholdsfortegnelse:

Er ligesidet en firkant?
Er ligesidet en firkant?

Video: Er ligesidet en firkant?

Video: Er ligesidet en firkant?
Video: Equilateral Triangle In A Square 2024, Kan
Anonim

Et kvadrat er ligesidet, fordi alle dets sider er lige lange. En rombe er også ligesidet - dens sider er også lige lange. En trekant kan også være ligesidet, men ikke en skala-trekant, som har tre sider af forskellig længde. Ordet lige skal hjælpe dig med at huske, hvad ligesidet betyder.

Er ligesidet en rombe?

I plan euklidisk geometri er en rhombus (plural rhombi eller rhombuses) en firkant, hvis fire sider alle har samme længde. Et andet navn er ligesidet firkant, da ligesidet betyder, at alle dens sider er lige lange. … En rombe med rette vinkler er en firkant.

Er ligesidede trekanter og en firkant ens?

En ligesidet trekant betyder alle 3 sider har samme længde. En firkant har også samme længde for alle 4 sider.

Er firkanter og trekanter ens?

At være en trekant er mere som at være en firkant, end det er som at være et rektangel eller et kvadrat. Rektangler ligner hinanden mere, end trekanter ligner hinanden, og firkanter er endnu mere ens end enten trekanter eller rektangler.

Kan trekant og firkant være ens figurer?

De er begge kvadrater, fordi de har fire sider og fire lige store vinkler, men siderne er ikke lige lange. Disse firkanter ligner hinanden: de har samme form, men de har forskellige størrelser. … Nogle gange kan lignende figurer skjules. På figuren nedenfor er der to ens trekanter, den ene inden i den anden.

Anbefalede: