Logo da.boatexistence.com

Hvor stammer paellaen fra?

Indholdsfortegnelse:

Hvor stammer paellaen fra?
Hvor stammer paellaen fra?

Video: Hvor stammer paellaen fra?

Video: Hvor stammer paellaen fra?
Video: Корейцы поздравили с Курбан-байрам | Ася и Зульфия готовят Паэлью, а я изменяю рецепт Гаспаччо! 2024, Kan
Anonim

Skålen stammer fra risen- dyrkningsområderne ved Spaniens middelhavskyst, og retten er især forbundet med regionen Valencia. Paella har sit navn fra paelleraen, redskabet, hvori det tilberedes, en flad rund pande med to hanke; paella spises traditionelt fra panden.

Hvem lavede først paella?

De fleste eksperter er enige om, at retten blev udviklet i den spanske by Valencia. Valencia er, hvor romerne indførte kunstvanding, og derefter præfekterede de arabiske erobrere, der bragte ris, det. Mange siger, at den bedste Paella og den mest autentiske stadig kommer fra Valencia.

Hvornår og hvor opstod paella?

Som en ret kan den have ældgamle rødder, men i sin moderne form er den sporet tilbage til midten af det 19. århundrede, i landdistrikterne omkring Albufera-lagunen, der støder op til til byen Valencia på Spaniens østkyst.

Er paella virkelig spansk?

Hvad er Paella? Paella (pai·ei·uh) er en klassisk spansk ris ret lavet med ris, safran, grøntsager, kylling og skaldyr kogt og serveret i én gryde.

Hvilket land er berømt for paella?

Retten har sin oprindelse i risdyrkningsområderne ved Spaniens Middelhavskyst, og retten er især forbundet med regionen Valencia. Paella har sit navn fra paelleraen, redskabet, hvori det tilberedes, en flad rund pande med to hanke; paella spises traditionelt fra panden.

Anbefalede: