Logo da.boatexistence.com

Har hver trekant en omkreds?

Indholdsfortegnelse:

Har hver trekant en omkreds?
Har hver trekant en omkreds?

Video: Har hver trekant en omkreds?

Video: Har hver trekant en omkreds?
Video: Trekanter - areal 2024, Juli
Anonim

Omkredsen af en cyklisk polygon er radius af den omskrevne cirkel af den polygon. For en trekant er det målet for cirklens radius, der omgiver trekanten. Da hver trekant er cyklisk, har hver trekant en omskrevet cirkel eller en omkreds.

Har hver trekant et omkredscenter?

Sætning: Alle trekanter er cykliske, dvs. hver trekant har en omskrevet cirkel eller omskreven cirkel … (Husk, at en vinkelret halveringslinje er en linje, der danner en ret vinkel med en af trekantens sider og skærer den side ved dens midtpunkt.) Disse halveringslinjer skærer hinanden i et punkt O.

Kan en trekant ikke have omkreds?

Omkredscentret er ikke altid inde i trekanten. Faktisk kan den være uden for trekanten, som i tilfældet med en stump trekant, eller den kan falde i midten af hypotenusen i en retvinklet trekant. Se billederne nedenfor for eksempler på dette.

Hvordan ved du, om en trekant er omkreds?

For at finde omkredscentret af en trekant, tegne de vinkelrette halveringslinjer på siderne og forlænge dem. Det punkt, hvor den vinkelrette skærer hinanden, vil være omkredsen af den trekant.

Hvilke 3 ting gør et omkredscenter?

Flere beviser, der viser, at et punkt er på en vinkelret halveringslinje af et segment, hvis og kun hvis det er lige langt fra endepunkterne. Brug dette til at etablere omkredscentret, circumradius, og circumcircle for en trekant.

Anbefalede: