Logo da.boatexistence.com

Hvad betyder refleksivitet i forskning?

Indholdsfortegnelse:

Hvad betyder refleksivitet i forskning?
Hvad betyder refleksivitet i forskning?

Video: Hvad betyder refleksivitet i forskning?

Video: Hvad betyder refleksivitet i forskning?
Video: Mads Hermansen - Hvad forstår du ved Refleksiv praksislæring? 2024, Kan
Anonim

Refleksivitet refererer generelt til undersøgelsen af ens egen overbevisning, vurderinger og praksis under forskningsprocessen, og hvordan disse kan have påvirket forskningen. … Refleksivitet involverer at stille spørgsmålstegn ved ens egne for givet antagelser.

Hvad er formålet med refleksivitet i forskning?

Det primære mål med refleksivitet er at reducere sandsynligheden for forskerbias. Til gengæld vil dette forbedre undersøgelsens troværdighed. Derudover kan refleksivitet vise forskere, hvordan deres værdier påvirkede undersøgelsen positivt.

Hvordan bruger du refleksivitet i forskning?

Kvalitative forskere kan engagere sig i refleksivitet gennem (1) at skrive noter om deltagernes kommentarer og forskerens tanker under interviewet, (2) huskes så hurtigt som muligt efter et interview, og (3) at udvikle og løbende redigere forskerens subjektivitetserklæring.

Hvad er et eksempel på refleksivitet?

På det enkleste niveau er et forhold refleksivt, hvis forholdet er selvhenvisende (dvs. den ene del af det relationelle udsagn afspejler den anden), for eksempel ' tårnet er lige så højt som sig selv '. … På et andet niveau refererer refleksivitet til processen med at reflektere over snarere end blot at reflektere.

Hvad betyder refleksivitet som et kendetegn ved kvalitativ forskning?

Kvalitativt interview involverer en kontinuerlig proces med refleksion over forskningen. Refleksivitet er processen med at undersøge både sig selv som forsker og forskningsrelationen.

Anbefalede: