Logo da.boatexistence.com

Hvem kaldte garbanzo bønner?

Indholdsfortegnelse:

Hvem kaldte garbanzo bønner?
Hvem kaldte garbanzo bønner?

Video: Hvem kaldte garbanzo bønner?

Video: Hvem kaldte garbanzo bønner?
Video: Перепишите эти слова от руки и всегда носите с собой, надежная защита от недоброжелателей и врагов 2024, Kan
Anonim

Garbanzo er navnet, der bruges i spansktalende lande. Det engelske navn garbanzo bean kommer fra det franske chiche, som kommer fra det latinske cicer. Garbanzo bønner er den mest udbredte bælgplante i verden.

Hvorfor kaldes kikærter kikærter?

Kikærter er også kendt som garbanzobønner. Hvor har kikærter deres navn fra? Navnet kikært kommer fra det franske chiche, som kommer fra det latinske cicer arietinum, der betyder "lille vædder", som ifølge en kilde afspejler "den unikke form af denne bælgplante, der ligner lidt et vædderhoved. "

Hvad er kikærter vs garbanzo bønner?

Simpelt sagt, svaret er ingentingDisse to er faktisk en i det samme. Den eneste grund til, at de nogle gange omtales med forskellige navne, er, at "kikærter" refererer til det engelske navn for maden, mens "garbanzo" er det spanske navn for dem. Men de er faktisk den samme mad.

Hvilket sprog er garbanzo?

Ordet garbanzo, fra en ændring af gammelspansk arvanço, kom først til engelsk som "garvance" i det 17. århundrede, og blev gradvist angliseret til "calavance", selvom det kom til at henvise til en række andre bønner, inklusive hyacintbønnen. Den nuværende form garbanzo kommer direkte fra moderne spansk.

Hvorfor er kikærter dårlige for dig?

Folk bør ikke spise rå kikærter eller andre rå bælgfrugter, da de indeholder giftstoffer og stoffer, der er svære at fordøje. Selv kogte kikærter har komplekse sukkerarter, der kan være svære at fordøje og føre til tarmgas og ubehag.

Anbefalede: