Logo da.boatexistence.com

Hvad betyder præcancerøse polypper?

Indholdsfortegnelse:

Hvad betyder præcancerøse polypper?
Hvad betyder præcancerøse polypper?

Video: Hvad betyder præcancerøse polypper?

Video: Hvad betyder præcancerøse polypper?
Video: What Percentage of Colon Polyps are Cancerous? • Precancerous Polyps | Los Angeles Surgery 2024, Kan
Anonim

Mange polypper viser sig at være præ-cancerøse, hvilket betyder de har potentialet til at blive kræftfremkaldende, hvis de ikke fjernes. Med tidlig påvisning gennem en endoskopisk test kan risikoen elimineres af din gastroenterolog.

Hvor alvorlig er en præcancerøs polyp?

Disse typer polypper er ikke kræft, men de er præ-cancerøse (hvilket betyder, at de kan blive til kræft). En person, der har haft en af disse typer polypper, har en forøget risiko for senere at udvikle kræft ityktarmen. De fleste patienter med disse polypper udvikler dog aldrig tyktarmskræft.

Hvor ofte skal du have en koloskopi, hvis der bliver fundet præcancerøse polypper?

Hvis din læge finder en eller to polypper mindre end 0.4 tommer (1 centimeter) i diameter, kan han eller hun anbefale en gentagen koloskopi om fem til 10 år, afhængigt af dine andre risikofaktorer for tyktarmskræft. Din læge vil anbefale endnu en koloskopi hurtigere, hvis du har: Mere end to polypper.

Bliver alle præcancerøse polypper til kræft?

Ikke alle polypper bliver til kræft, og det kan tage mange år, før en polyp bliver kræft. Alle kan udvikle tyktarms- og rektale polypper, men personer med følgende risikofaktorer er mere tilbøjelige til at gøre det: Alder 50 år og ældre. En familiehistorie med polypper eller tyktarmskræft.

Skal præcancerøse polypper fjernes?

Kokolorektale polypper bliver ikke altid til kræft. Men de større er de farligste – og de sværeste at fjerne. "Alle kolorektale kræftformer opstår fra godartede, præcancerøse polypper, , så det er vigtigt at fjerne dem," siger kolorektalkirurg James Church, MD.

Anbefalede: