Hvor kom s altvandet fra?

Indholdsfortegnelse:

Hvor kom s altvandet fra?
Hvor kom s altvandet fra?

Video: Hvor kom s altvandet fra?

Video: Hvor kom s altvandet fra?
Video: Jeg vil mærke alt (Sansesangen) | Sange fra Minisjang 2024, September
Anonim

St Andrew's Cross eller S altire er Skotlands nationale flag. Traditionen siger, at flaget, det hvide s altire på blå baggrund, det ældste flag i Europa og Commonwe alth, opstod i et slag udkæmpet i East Lothian i den mørke middelalder Det menes, at slaget fandt sted i år 832 AD.

Hvornår blev det skotske s altsyre opfundet?

Først hejst i 1512, menes S altire at være den ældste i Europa. Dets hvide diagonale kors på en blå baggrund repræsenterer korsfæstelsen af apostlen St. Andreas - Simon Peters yngre bror.

Hvorfor har det konfødererede flag en s altire?

Arthur L. Rogers, designer af den endelige version af Confederate National flag, hævdede, at det var baseret på Skotlands s altire. S altet bruges på nutidens sydlige amerikanske stat flag for at ære det tidligere konføderation.

Hvorfor er der to flag for Skotland?

I frygt for udfaldet af mødet førte kong Angus bønner om udfrielse og blev belønnet ved at se en skyformation af et hvidt s altire (det diagonale kors, som St. Andrew havde været på martyr) mod en blå himmel. … Skotterne vandt, og S altire blev Skotlands flag.

Hvorfor adopterede Skotland St. Andrew?

At have Saint Andrew som Skotlands skytshelgen gav landet flere fordele: fordi han var bror til Saint Peter, grundlæggeren af kirken, var skotterne i stand til at appellere til paven i 1320 (The Declaration of Arbroath) til beskyttelse mod engelske kongers forsøg på at erobre skotterne

Anbefalede: