Logo da.boatexistence.com

Hvordan fungerer muskler antagonistisk?

Indholdsfortegnelse:

Hvordan fungerer muskler antagonistisk?
Hvordan fungerer muskler antagonistisk?

Video: Hvordan fungerer muskler antagonistisk?

Video: Hvordan fungerer muskler antagonistisk?
Video: Samspill muskler og skjelett 2024, Kan
Anonim

Muskler overfører kraft til knogler gennem sener. En muskel i parret trækker sig sammen for at flytte kropsdelen, den anden muskel i parret trækker sig så sammen for at returnere kropsdelen tilbage til den oprindelige position. … Muskler, der fungerer på denne måde, kaldes antagonistiske par.

Hvordan er muskler antagonistiske?

I et antagonistisk muskelpar, når en muskel trækker sig sammen, slapper den anden muskel af eller forlænges. Den muskel, der trækker sig sammen, kaldes agonisten, og den muskel, der slapper af eller forlænges, kaldes antagonisten.

Hvorfor arbejder musklerne i modsatrettede par?

Kun skeletmuskler træk i én retning. Af denne grund kommer de altid i par. Når en muskel i et par trækker sig sammen, f.eks. for at bøje et led, trækker dens modstykke sig sammen og trækker i den modsatte retning for at rette leddet ud igen.

Hvilke muskler er antagonister til baglårene?

hamstrings er agonisten og quadriceps er antagonisten. I kontakt- og restitutionsfasen trækker quadriceps sig sammen for at forlænge knæet, mens hamstrings forlænges for at tillade bevægelsen.

Hvordan fungerer muskler norm alt?

Muskler er knyttet til knogler med sener og hjælp dem med at bevæge sig. Når en muskel trækker sig sammen (sammen), bliver den kortere og trækker derfor i knoglen, den er knyttet til. Når en muskel slapper af, går den tilbage til sin normale størrelse. Muskler kan kun trække og kan ikke skubbe.

Anbefalede: