Logo da.boatexistence.com

Hvad gør nikotinreceptorer?

Indholdsfortegnelse:

Hvad gør nikotinreceptorer?
Hvad gør nikotinreceptorer?

Video: Hvad gør nikotinreceptorer?

Video: Hvad gør nikotinreceptorer?
Video: Nicotinic cholinergic receptors 2024, Juli
Anonim

En nøglefunktion af nikotinreceptorer er at udløse hurtig neural og neuromuskulær transmission Nikotinreceptorer findes i: Det somatiske nervesystem (neuromuskulære forbindelser i skeletmuskler). Det sympatiske og parasympatiske nervesystem (autonome ganglier).

Hvad er nikotinreceptorer involveret i?

Nikotinacetylcholinreceptorer eller nAChR'er er receptorpolypeptider, der reagerer på neurotransmitteren acetylcholin Nikotiniske receptorer reagerer også på lægemidler såsom agonisten nikotin. De findes i det centrale og perifere nervesystem, muskler og mange andre væv i mange organismer.

Hvad frigiver nikotinreceptorer?

Mange nikotinreceptorer ser ud til at modulere neurotransmitterfrigivelse gennem excitatoriske mekanismer. Præsynaptiske receptorer giver sandsynligvis en feedbackmekanisme ved transmitterfrigivelse. En sådan præsynaptisk virkning påvirker frigivelsen af acetylcholin, dopamin, noradrenalin, serotonin, γ-aminosmørsyre og glutamat.

Hvorfor er nikotinreceptorer vigtige?

Nikotinreceptorer er fordelt for at påvirke mange neurotransmittersystemer på mere end ét sted, og den brede, men sparsomme, kolinerge innervation i hele hjernen sikrer, at nikotiniske acetylcholinreceptorer er vigtige modulatorer af neuronal excitabilitet

Hvad sker der, når nikotinreceptorer blokeres?

Nikotinantagonister blokerer synaptisk transmission ved autonome ganglier, skelet-neuromuskulære forbindelse og nikotinsynapser i centralnervesystemet. En ikke-depolariserende nerveblokker, der bruges i tillæg til anæstesi for at forårsage skeletmuskelafslapning.

Anbefalede: