Logo da.boatexistence.com

Hvad er palaversauce?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er palaversauce?
Hvad er palaversauce?

Video: Hvad er palaversauce?

Video: Hvad er palaversauce?
Video: Ghana's Famous Palava Sauce(kontomire stew recipe) || Delicious and healthy Sauce 2024, Kan
Anonim

Palaver sauce eller palavasauce eller plasas er en type gryderet, der er udbredt i Vestafrika, herunder Ghana, Liberia, Sierra Leone og Nigeria. Ordet palaver kommer fra det portugisiske sprog og betyder en snak, langvarig debat eller skænderi. Det er uklart, hvordan dette førte til navnet på gryderet.

Hvad er palavasauce lavet af?

Palaver sauce (også stavet palavasauce) er en ghanesisk gryderet med grønne blade, som ofte består af en blanding af kød og tørret fisk, kogt i én gryde sammen med frodige grønne blade grøntsager såsom taroblade, spinat eller amarantblade (callaloo). De formalede frø af bitter melon tilsættes også.

Hvad er Plasas?

Det refererer ikke til en bestemt opskrift så meget som en bestemt slags ret: Plasas er en sauce bestående af en eller anden type grønt (enten spinat, collard greens, grønkål osv.), en slags kød, jordnøddesmør til smag og fortykkelse og ofte tørret fisk. Det serveres almindeligvis med en slags stivelsesholdigt tilbehør.

Hvad er fufu lavet af?

Den består af stivelsesholdige fødevarer- såsom kassava, yams eller pisang-der er blevet kogt, stødt og afrundet til kugler; bankeprocessen, som typisk involverer en morter og støder, kan være besværlig. Fufu dyppes ofte i saucer eller spises sammen med gryderetter af kød, fisk eller grøntsager.

Hvad er Gambias nationalret?

Domoda er Gambias nationalret. Det er en lækker "jordnøddegryderet" (jordnødder) bestående af den grøntsag, der tilfældigvis er tilgængelig, typisk græskar eller søde kartofler, og en saftig bund.

Anbefalede: