Logo da.boatexistence.com

Er fulguration det samme som elektrokauteri?

Indholdsfortegnelse:

Er fulguration det samme som elektrokauteri?
Er fulguration det samme som elektrokauteri?

Video: Er fulguration det samme som elektrokauteri?

Video: Er fulguration det samme som elektrokauteri?
Video: Саймон Синек: Как выдающиеся лидеры вдохновляют действовать 2024, Kan
Anonim

Spidsen af elektroden opvarmes af den elektriske strøm for at brænde eller ødelægge vævet. Fulguration er en type elektrokirurgi. Kaldes også elektrokauteri, elektrokoagulering og elektrofyldning.

Hvilke typer elektrokauteri er der?

Højfrekvent elektrokirurgi refererer til fire forskellige metoder: elektrokoagulering, elektrodesikation, elektrofulguration og elektrosektion Disse metoder involverer højfrekvent vekselstrøm, som omdannes til varme ved modstand som det passerer gennem vævet.

Er Fulguration det samme som ablation?

Ablation for endometriose er en begrænset overfladisk behandling, der involverer at brænde læsionerne for at fjerne dem. Dette omtales også almindeligvis som fulguration, koagulation eller kauterisering. Problemet med denne teknik er, at den kun forkuller overfladen af læsionen.

Hvad er forskellen mellem elektrokauteri og elektrokirurgi?

Electrocautery henviser til jævnstrøm (elektroner, der flyder i én retning), hvorimod elektrokirurgi bruger vekselstrøm. Ved elektrokirurgi er patienten inkluderet i kredsløbet, og der kommer strøm ind i patientens krop.

Hvad er en elektrokauteriseringsprocedure?

(ee-LEK-troh-KAW-teh-ree) En procedure, der bruger varme fra en elektrisk strøm til at ødelægge unorm alt væv, såsom en tumor eller anden læsion. Det kan også bruges til at kontrollere blødning under operation eller efter en skade. Den elektriske strøm passerer gennem en elektrode, der er placeret på eller nær vævet.

Anbefalede: