Logo da.boatexistence.com

Hvem var maquis i Frankrig?

Indholdsfortegnelse:

Hvem var maquis i Frankrig?
Hvem var maquis i Frankrig?

Video: Hvem var maquis i Frankrig?

Video: Hvem var maquis i Frankrig?
Video: Извращенный союз между преступным миром и нацистами в 1940 году 2024, Kan
Anonim

Maquis (fransk udtale: [maˈki]) var landguerillabander af franske modstandskæmpere, kaldet maquisarder, under den nazistiske besættelse af Frankrig i Anden Verdenskrig.

Hvorfor kaldes de maquis?

Mange føderationskolonister, der boede i disse regioner, blev beordret til at evakuere deres hjem. De, der nægtede at opgive deres græstørv, valgte at kæmpe mod Cardassianerne og Federationen. De kaldte sig Maquis, efter medlemmer af den franske undergrund, der kæmpede mod nazisterne i Anden Verdenskrig

Hvem er Los Maquis?

Den spanske maquis (spansk: Maquis Español) var spanske guerillaer i eksil i Frankrig efter den spanske borgerkrig, som fortsatte med at kæmpe mod det frankiske Spanien indtil begyndelsen af 1960'erne og udførte sabotage, røverier (for at hjælpe med at finansiere guerillaaktivitet), besættelser af den spanske ambassade i Frankrig og mord på …

Hvem var maquis spanske borgerkrig?

De spanske maquier var guerillaer, der kæmpede mod Franco-regimet De udførte sabotage i Spanien, ligesom de bidrog til kampen mod Nazityskland og Vichy-styret i Frankrig i 1940'erne. Den anti-franco guerilla modstand i Spanien begyndte før afslutningen på den spanske borgerkrig i 1939.

Hvem var modstanden i Frankrig?

Den 26. januar 1943 overt alte Moulin de tre vigtigste modstandsgrupper i det sydlige Frankrig - Franc-Tireur, Liberation and Combat - til at forene sig som MUR (Mouvements Unis de) Resistance eller United Resistance Movement), hvis væbnede fløj var AS (Armée Secrète eller Secret Army).

Anbefalede: